Въпроси и отговори относно летен лагер в планината

Снимки: Личен архив

Какви са ползите за детето от участие в летен лагер?

Всеки малчуган мечтае за ваканция, изпълнена с много приключения. А какво по-голямо преживяване от детския лагер. Там всяко дете може да се забавлява и натрупва нови знания в компанията на свои връстници. Освен това ще е на чист въздух сред природата с повече възможности за физическа активност и спорт. Ако още се колебаете дали лагерът е добър вариант за вашето дете, нека да видим какви са предимствата и какво трябва да се знае за подобна почивка.

Какви са ползите за детето от участие в летен лагер?

Освен че със сигурност е забавна, психолозите са категорични, че лагерната атмосфера е изключително полезна за подрастващите. Помага те да добият още по-голяма увереност, издръжливост и приспособимост. Извън училищната среда децата много по-лесно придобиват нови знания и умения, защото изчезва страхът от неуспеха, изпитите и задължителните оценки.

Форматът предполага придобиване на различни практически умения и справяне в реални ситуации. Това прави децата много по-отговорни и адаптивни.

Не по-малко важен е фактът, че сред природата малчуганите наистина имат шанс за здравословен начин на живот, който изключва постоянното стоене пред електронните устройства. На подобно място децата откриват нови приятели, с които ще са заедно в игрите, занятията, спорта и други незабравими приключения.

А и с лагерите винаги са свързани едни от най-пъстрите спомени от детството.

Готово ли е детето за лагер?

Правилният отговор на този въпрос не е толкова сложен. Разбира се, първо малкото съкровище трябва да има желание за подобна ваканция. Лагерите са подходящи за деца над 7 години, въпреки че дори и пет-шестгодишните се приспособяват бързо, но е препоръчително в тази възраст да са с придружител, за да привикнат по-лесно към различната среда.

За да вземе родителят най-доброто решение, нужно е да прецени доколко детето му ще е спокойно в новата обстановка, то лесно ли се сприятелява със свои връстници, може ли да спазва определен дневен и хранителен режим, какви нови умения искате да придобие.

Като при повечето първи нещата, така и при първия лагер е напълно нормално притесненията и колебанията да са най-големи. Повечето деца обаче са много по-гъвкави към новостите, отколкото предполагаме. Хубаво е да се знае също, че почти всички организирани ваканции предлагат при необходимост индивидуален подход, съобразен с потребностите на детето.

Летен или зимен лагер? Море или планина?

Плюсове и минуси има и при двата варианта. И обикновено лятото се свързва с морето, а зимата – с планината. Защо не обмислите предложението, което във времето е доказало своите предимства – летен лагер в планината.

Лятото винаги е по-добрият период за ваканция – свободните дни са повече, времето е топло, а и денят е дълъг. Това предполага пълноценно да се редуват учебни занимания със спорт и да има време за активна почивка. От друга страна планината дава повече варианти за занимания сред природата като екопреходи, конна езда, колоездене и други туристически развлечения на чист въздух.

Детският летен езиков лагер ЛъкиКидс е едно от най-добрите предложения в България. Защо? Къде се провежда и какво включва програмата?

Създаден през 2012 г. Международният лагер по английски език ЛъкиКидс съчетава отлични условия, перфектна услуга и гарантирано качество. Той е предназначен за децата между 5 и 14 години, независимо от нивото на владее на чуждия език.

Обстановката в лагера е повече от съвършенна. Участниците отсядат в петзвездния апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс. На разположение на малчуганите е СПА центърът с единствените в Банско био басейни, почиствани изцяло екологично с иновативна безхлорна технология. Плуването и всички водни развлечения на децата винаги са под надзора на водните спасители.

Осигурено е петкратно дневно хранене в хотелския ресторант „Ле Бистро“, където детското здравословно меню е одобрено от квалифицирани диетолози и изпълнено от топ готвачите на комплекса.

За учебната програма отговарят квалифицирани преподаватели и екип от аниматори, повечето от англоговорящи държави. В рамките на една или две седмици децата усъвършенстват знанията си по писане, четене и говорене на английски език в специализираните интерактивни зали. Ученето се редува с арт занимания и разнообразни игри и забави сред природата.

Щастливото лято на всяко дете е постижимо в ЛъкиКидс!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK