Третокласничката Габи Аврамова заслужи поредното си отличие

Снимки: личен архив

Тя е първа на фестивала "Малешево пее и танцува"

Габриела Аврамова – малкото момиченце с голям глас, се представи отлично на 17-ия Международен фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува“. Тя беше удостоена от прецизното жури с първа награда.

„На конкурса се явиха много деца. Присъдени бяха две първи и едно второ място“, разказва майката на Габи, Антоанета Аврамова.

Славейчето от Копривлен е изпълнило песните „Брала мома ружа цвете“ и „Девойче бело“. И двете е подготвило със своя музикален ръководител Петър Аврамов.

Габи е третокласничка в Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев и макар че много държи на подготовката си по всички предмети, намира време за репетиции и постоянно обогатява репертоара си.

През лятото малката чаровница се наслади на разнообразна почивка с родителите си. Музикалните й ангажименти започнаха в края на август, когато достойно представи родния край заедно с певицата Ирина Паскалева на „Пирин фолк“ в Сандански. Ден преди участието в Микрево тя застана на сцената в Копривлен, за да се включи в празника на селото. Съвсем скоро отново ще бъде под светлината на прожекторите… Нещо, с което вече е свикнала!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK