Илиев посрещна чуждестранните групи – участници в „Малешево пее и танцува“

Снимка: Община Струмяни

„Малешево пее и танцува” е фестивал, който ни събира всички заедно

Кметът на община Струмяни  Емил Илиев посрещна и приветства с „Добре дошли“ ръководителите на чуждестранните групи – участници в седемнадесетото издание на Международния фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува“ – Микрево 2022 година. Както традицията повелява, гостите бяха посрещнати с вкусна българска питка и мед.

На срещата Емил Илиев сподели, че с голяма радост и вълнение след две години на прекъсване поради пандемията от COVID-19, отново посреща приятели, съмишленици, ценители и пазители на фолклорното богатство, традиции, бит и култура на различните страни. Въпреки нелеките времена в който живеем, днес отново с много любов и отдаденост продължаваме да съхраняваме и популяризираме фолклорните традиции на своите народи, за да пребъде магията на песента и танца.

Г-н Емил Илиев сподели, че е горд да бъде домакин на фестивал от такова високо ниво и изказа своите сърдечни благодарности към всички ръководители и групи, за участието им в тазгодишното издание на фестивала.

На срещата присъстваха представители на Република Украйна, Република Турция, Република Черна гора, Република Полша, Република Сърбия, който изказаха топли думи за посрещането и организацията на фестивала. Те отправиха своите благопожелания за много здраве и сили, с които да продължават да разпространяват фолклорното изкуство и да привличат към него все повече хора.

Разменени бяха много подаръци, сред които и много символи на фолклорното изкуство на всяка една от страните и бяха отправени покани за последващи гостувания и участия във фестивали.

„Малешево пее и танцува” е фестивал, който ни събира всички заедно - и в усилията, и в изкуството и в радостта от резултатите накрая. Фестивал, който се превърна в мост на приятелството, преодоляващ границите с песен и танц, с магията, съхранена в сърцето на хиляди самодейци и ентусиасти. Трите фестивални дни са истински празник, зареждащ ни с прекрасни емоции, незабравими изживявания, много нови приятелства и добри стари такива. Както всяка година и тази интересът към изпълненията на чужди групи на фестивалната сцена е голям. Жури, гости и публика с нетърпение очакват техните изпълнения през днешния и утрешния ден.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK