Талантът от Банско - Александра Полежанова, обра наградите на международния фестивал ABANICO

Снимка: Община Банско

Тя получи също покана да участва в Белградския международен музикален фестивал Angel Voice

В месеца на българската просвета, култура и образование, деветокласничката от СУ“Неофит Рилски“ - Банско, Александра Полежанова получи заслужени високи оценки за таланта и упорития си труд в изкуството и науката.

На юбилейния Х Международен фестивал ABANICO тя спечели множество награди като вокалист. В конкурса за песен на испански език под егидата на посолството на Кралство Испания, Александра завоюва златния медал, а на конкурса за джаз и евъргрийн получи сребърния медал. На проведения в Националния дворец на културата заключителен етап на ABANICO 2021, в който участваха златните медалисти от общо 11 конкурса, с единодушното решение на международното жури и с овации на публиката, на Александра Полежанова бе присъдена купата за Grand Prix. Тя получи също покана да участва в Белградския международен музикален фестивал Angel Voice.

Не по-малко сериозни са интересите и усилията на 15-годишната Александра по философия. Под ръководството на преподавателката Елена Палазова, тя подготви доклад на тема „Битие и време в колелото на Сансара“, с който участва на XXIX Национална конференция по история, литература и философия, организирана от СУХНИ “Константин Преславски“- Варна под егидата на просветното министерство. Интересната разработка на Александра по вечната тема за битието и времето от гледна точка на будистката философия предизвика адмирации в онлайн представянето на доклада и́ и четвърто място в класирането. СУ “Неофит Рилски“ за първи път участва в престижната Национална конференция, а представителката на училището и цяла Югозападна България бе най-младата сред участниците.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK