Великденски прояви на учениците в Банско дадоха начало на празничните дни

Снимки: Община Банско

Вижте какво сътвориха децата от Банско

Музейният комплекс в Банско, НЧ „Никола Вапцаров-1894“, СУ „Неофит Рилски“ и НУ “Св. Паисий Хилендарски” възродиха банските традиции на Велики четвъртък.

В двора на възрожденската Велянова къща, потънал в цвят и зеленина, децата пяха, месиха хляб, рисуваха с восък и боядисваха великденски яйца, нагостиха се на вкусната постна трапеза.

С поръка да знаем, да помним и да предаваме на поколенията народната традиция по Великден, кметът Иван Кадев пожела на всички здраве и светли празници.

Най-малките ученици от подготвителна група „Пчеличка” на НУ "Св.Паисий Хилендарски" поднесоха красива изненада на кмета на общината Иван Кадев, неговия екип и общинските служители. С пожелания за весели Великденски празници, децата подариха на всички изработени лично от тях картички.

Много минувачи покрай училището също бяха сюрпризирани с ръчно изработени от децата великденски картички.

С огромна радост и ентусиазъм, всички ученици и учители от Началното училище се включиха в новия спортен празник на училището.

В слънчевия следобед училищният двор се изпълни с глъч и смях, докато децата се съревноваваха в разнообразни спортни игри, организирани от учителя по физкултура Георги Кавръков, и се забавляваха с песни и танци.

Великденският спортен празник беше организиран от педагогическия колектив и подкрепен от Обществения съвет на Началното училище.

Зам.-кметът Костадин Атанасов поздрави децата и учителите им с пожелания за весели празници и връчи на всички класове грамоти за участието им в новата спортна проява.

СЪС СЛЪНЦЕ ЗАМЕСЕН Е ХЛЯБЪТ Музеен комплекс - Банско, НЧ „Никола Вапцаров-1894“, СУ „Неофит Рилски“ и НУ „Св. Паисий ...

Публикувахте от Банско / Банско Официален в & nbsp; ограничи HREF = "https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=4270215689689209&id=276098595767625"> Четвъртък, 29 април 2021 г.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK