Прокуратурата "активно разследва" бившия шеф на ДАНС заради прасетата

Снимка: Infomreja.bg

Районна прокуратура – Благоевград води разследване

Под наблюдението на Районната прокуратура - Благоевград, се води разследване за извършено престъпление по чл. 237, ал. 1 от НК.

Досъдебното производство е образувано след подаден сигнал за бракониерски улов на едър дивеч в района на с. Полена, община Симитли.

Първоначалните действия по разследването са започнали от следовател при Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Благоевград. Към момента се извършват активни действия по разследването.

Предстои да бъдат разпитани свидетели и назначени експертизи, съобщават от Апелативната прокуратура – София.

Бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев е арестуван за бракониерството. Заедно с него са задържани и президентът на футболния клуб "Бистришките тигри" Сергей Ташков, както и служител на ДАНС, също част от отбора.

Те са били задържани във вторник вечер след сигнал за бракониери в ловно стопанство близо до Симитли.

Според първоначалната информация в колите, с които е пътувала ловната дружинка, са намерени 4 пушки и убито прасе. Предстои да бъдат взети натривки от ръцете на задържаните. На място е бил извикан следовател, тъй като единият от задържаните е действащ служител на ДАНС.

Георгиев се раздели с поста си преди няколко седмици след идване на власт на служебното правителство. Скандалът около него тръгна, след като вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че Георгиев е излязъл в отпуск и намекна, че така се опитва да избегне уволнение. Самият той твърди, че е махнат от поста си заради работата на ДАНС срещу руски шпиони у нас.

Другият арестуван, Ташков, е президент на футболния клуб, в който преди години бе картотекиран бившият премиер Бойко Борисов. През миналата година бе обявено, че "Витоша" - Бистрица разпуска мъжкия си отбор и ще развива само детско-юношеската си школа, припомнят от Медиапул.

От ЮЗДП потвърдиха: На 20 юли, към 23.00 часа, след подаден сигнал за незаконен лов, в землището на с. Полена, община Симитли, са задържани бракониери.

При акцията на полицията, за която са уведомени „Държавно горско стопанство Симитли”, на чиято територия е установено нарушението, както и РДГ Благоевград, в единия от автомобилите е открит труп на дива свиня.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK