Колежът по туризъм в Благоевград обучава студенти по 5 специалности в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Предвижда се учениците завършили ПГТ „Никола Йонков Вапцаров“ да се записват в колежа без приемен изпит

По предложение на кмета на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, Общински съвет гласува докладна записка относно договор за сътрудничество между община Кюстендил и Колеж по туризъм – Благоевград.

Община Кюстендил и Колежът по туризъм проведоха срещи с представители на „Стримон СПА“ АД, ПГТ „Никола Йонков Вапцаров“, "Сдружение по туризъм – Кюстендил“, „ЦПО“ към „УНИ ТЕСТ 1“ ЕООД и „АВС – Е”  ЕООД, на които бе изразено желание за съвместно сътрудничество и даване възможност за обучение и работа на учениците, завършващи и завършили средно образование в общините Кюстендил и Благоевград. Целта е да получат по- добро образование и успешна професионална реализация в град Кюстендил.

Специалностите, които предлага Колеж по туризъм Благоевград за обучение в Кюстендил са:

- Курс по здравни грижи, терапия и рехабилитация.

- Бизнес администрация;

- Организация и управление на хотели и ресторанти;

- Организация и управление на туристическото обслужване;

- Иновативен курс по Туристическа анимация и екскурзоводство  

Практическата дейност ще се извършва в обекти, членове на Сдружение по туризъм Кюстендил - това са „Стримон спа“ АД и  ПГТ „Никола Йонков Вапцаров“. Теоретичното обучение отново ще е на територията на община Кюстендил и ще се осъществява в оборудвани зали , собственост на „ЦПО“ към „УНИ ТЕСТ 1“ ЕООД.

Предвижда се учениците завършили ПГТ „Никола Йонков Вапцаров“ - Кюстендил, да се записват в колежа без приемен изпит, съобщават от пресцентъра на Общината.

Студентите могат след първата година да изберат втора специалност и паралелно да завършат две висши образования, като за второто висше образование  плащат 50% от таксата за обучение.

Студентите завършили висше образование в Колеж по туризъм могат да продължат образованието си в Образователно-квалификационна степен „Магистър“.

Колежът предлага 2 форми на обучение – редовна и  задочна, като на основание чл. 42, ал. 9, т. 4 от Закона за висшето образование, студентите имат право да завършат предсрочно обучението си.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK