Броени часове до старта на празника „С любов и вяра в общите ценности“ в Белица

Снимка: Община Белица

Празникът ще завърши с тържествена заря

Остават 24 часа до старта на дългоочаквания празник на любовта и вярата в човешките добродетели „С любов и вяра в общите ценности“, който се провежда под патронажа на кмета на общината, Радослав Ревански.

За най-малките от 14.00 ч. на сцената ще излезе Мая Бежанска с кукленото представление „Роден под щастлива звезда”.

От 14.00 и от 15.30 ч. жителите и гостите на община Белица ще усетят емоцията от силата и майсторството на пехливаните в пехливанските борби и майсторите на футбола-ветерани, които ще се разиграят на градския стадион.

Щандове на открито ще отворят местните производители на сувенири, земеделска и екопродукция.

От 15.00 до 18.00 ч. всички ще се насладят на певческото и танцово изкуство, представено от самодейни колективи от близки и далечни български читалища на централна сцена.

Народният певец Николай Славеев ще заплени всички с българската народна песен от 18.00 ч. до 19.00 ч.

От 18.00 ч. ще се има „Пъстра трапеза“ от местни кулинарни специалитети, приготвени от сръчните ръце на жените от общината.

Във вечерната програма от 19.30-20.30 ч. вестник „Стандарт“, който тази година отбелязва своя 30-и юбилей, прави двете най-родолюбиви кампании у нас – „Чудесата на България“, с която популяризира културно-историческото наследство на страната ни и чертае маршрути за културно-исторически туризъм, и „Моят град – 10 причини за гордост“, с която представя успехите на общините и младите таланти, които са повод за гордост на своите градове и на цяла България.

Ще бъдат отличени талантливите деца на Белица и ще се представи най-новата уникална книга – „Чудесата на Родопите – 50 легенди“.

От 21.00 ч. колоритната фолк звезда Джена ще зарадва празнуващите с неповторимите си поп-фолк песни. Празникът ще завърши с тържествена заря.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK