Татяна Дончева: Дори Фердинанд не е смятал, че викането му в парламента е посегателство

Снимка: Източник: БГНЕС

Тя определи случващото се в парламента като обнадеждаващо

Бойко Борисов смята, че викането му в парламента е посегателство на достойнството на особата, което и Фердинанд не си е позволявал. Това заяви пред БНР Татяна Дончева от "Изправи се! Мутри вън!", заместник-председател на 45-ото Народно събрание. Тя допълни, че Борисов не зачита парламента и мисли, че "там работят хора, с които само може да си послужи. Белег за това беше отношението му към предишната председателка Цвета Караянчева".

Според Дончева той не е в състояние да представи Плана за възстановяване пред НС и заключи, че това означава, че премиерът в оставка не би могъл да го представи и пред европейските институции, което означава, че "интересите на страната ни са били злепоставени. Той иска пари от Европа, без да може членоразделно да обясни основите на плана, на мерките, това е потресаващо и трябва да ни занимава.

Татяна Дончева определи случващото се в Народното събрание като обнадеждаващо:

В дясната част на залата усетиха, че трябва да си сътрудничат. ДПС се метнаха на влака на промяната в движение. БСП предложиха мораториум, който по начина, по който го предлага Корнелия Нинова, е юридически неиздържан и конституционно уязвим. Ние сме отворени за такова нещо, но искаме да бъде доработено. Структурната промяна на Министерския съвет е полезна, но ако няма сили за това, защото мнозинството в НС е крехко, няма да можем да го направим, коментира зам.-председателката на парламента.

Тя беше категорична, че ще е разумно, ако се излъчи кабинет, който да управлява до Нова година, за да се осигури плавно превземане на властовите позиции на ГЕРБ и да не се проведе кампания за президентските избори в условия на служебен кабинет.

Дончева потвърди, че ще внесе предложения за промени в Правилника за дейността на Народното събрание, свързани с процедурните предложения от депутати и с техни лични обяснения. / news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK