Таня Скечелиева стана първа в "Пирин Фолк" с песента "Синовете на Пирина"

снимки: Община Сандански

Първата вечер на "Пирин Фолк" 2013 г., по време на която се състоя Конкурсът за авторска песен, напълни Летния театър в Сандански с почитатели и любители на македонските ритми до краен предел.

На сцената изгряха млади таланти като Ива Йорданова, Виктория Стефанова, Невена Пейкова и Сабина Донева, които понесоха публиката на крилата на свободата, раздялата и тъгата по родния край.

В конкурса за песен се състезаваха песни на смесени екипи с автори като Светослав Лобошки, Милан Завков, Орхан Мурад, Никола Ваклинов и Илия Илиев.

11-членна комисия с председател проф. Стефан Драгостинов оценяваше по нововъведената система песните, като при класирането на всяка песен най-високата и най-ниска оценка, дадена от журито, отпадаше. Новият начин на оценяване гарантира пълната безпристрастност при журирането на квалитетното жури, сред които бе и кметът на община Сандански Андон Тотев.

Всички 26 песни вдигнаха градусите и покачиха настроението в прохладната лятна вечер на Летния театър, а утвърдените певци като Цветелина, Вили Рай, Илиан Михов - Баровеца, Панайот Панайотов и Невена Цонева изправиха публиката на крака.

След ожесточена борба победител стана Таня Скечелиева с песента "Синовете на Пирина" по музика и аранжимент на Игор Трайковски и текст Пейо Пеев. Второ място сред песните зае песента "Старата механа" в изпълнение на Денислав Кехайов по музика и текст на Никола Ваклинов и ар. Димитър Христов.

Трето място в класирането бе отредено на песента "Самодива", изпълнена от Невена Цонева по музика на Илия Илиев, аранжимент Венелин Венков и текст Ивайло Вълчев.

Наградата на Община Сандански ще бъде връчена за песента "Гореща любов" по м. и ар. на Милан Завков и текст Хр. Гаралова в изпълнение на Влади Вълчев и Милица Кузмановска.

Наградата на журналистите грабна песента "Любовта остава" в изпълнение на Велислав Илиев по музика и текст на Велизар Илиев и  ар. Светослав Лобошки, а специалната награда на журналистическото жури ще бъде връчена за песента "Еделвайс" в изпълнение на Панайот Панайотов по музика на Найден Андреев и текст Иван Тенев.

Многобройната публика на Летния театър определи песента "Да имаш приятели" в изпълнение на Йордан Марков за № 1. Музиката и аранжиментът са на Светослав Лобошки, текстът на Мариета Ангелова. Второто място зрителите отредиха на Велислав Илиев и песента му "Любовта остава", музика и текст на Велизар Илиев, аранжимент - Светослав Лобошки.

Третата награда според публиката отиде при Виктория Стефанова и песента й "Сбогуване". Музиката е на Орхан Мурад, аранжиментът на Максим Горанов, а текстът на Пейо Пеев.

Тази вечер предстои и оспорваната надпревара за певец, където сили и глас ще мерят 12 певци, три групи и един дует. Бриана, Пепа Жечева, Евелина Александрова, Сабина Донева, Трио "Звън" и др. ще изнесат втория концерт на Конкурсната вечер, която ще се проведе днес от 18.00 ч. на Летния театър.

Гала концертът и награждаването на лауреатите от 20.30 ч. обещава пъстра палитра от песни, танци и награди.

Ето и имената на всички наградени:

Ι . Конкурс за песни

Първа награда - "Синовете на Пирина" м. и ар. Игор Трайковски, т. Пейо Пеев, изп. Таня Скечелиева
Втора награда - "Старата механа" т.и м. Никола Ваклинова, ар. Димитър Христов, изп. Денислав Кехайов
Трета награда - "Самодива" м. Илия Илиев, ар. Венелин Венков, т. Ивайло Вълчев, изп. Невена Цонева

ΙΙ. Конкурс певци

Първа награда - Сабина Донева
Втора награда - Петър Нечовски
Трета награда - Невена Цонева
 
Раздел за вокални групи

Първо място - Дует "Кристиана и Невена"
Второ място - ВГ "Розов свят"
Трето място - ВГ "Мегдана"

ΙΙΙ. Журналистическо жури

- Конкурс за песен - "Любовта остава" изп. Велизар Илиев
- Конкурс певци - Невена Цонева
- Групи - Дует "Кристиана и Невена"

IV. Телевизионни зрители SMS класация - "Любовта остава" Велизар Илиев

V. Публика Летен театър - "Да имаш приятели" изп. Йордан Марков за песен и Невена Цонева за изпълнител

VI. Награда на кмета на община Сандански Андон Тотев - "Гореща любов" изп. Влади Вълчев и Милица Кузмановска

VII. Награда на Радио "Благоевград" - "Гореща любов" изп. Влади Вълчев и Милица Кузмановска и "Посланици на любовта" изп. Цветелина и Блаже Богев; Талантлив млад изпълнител - Сабина Донева

VIII. Награда на ТВЦ - Благоевград за млад и талантлив изпълнител - Велизар Илиев

IX. Награда на Радио "Веселина" - "Синовете на Пирина" - Таня Скечелиева

X . Награда на Радио "Севлиева" - " Самодива" Невена Цонева

XI. Награди на Радио "Роса" - "На хорото" Евелина Александрова, "За Егея" изп. Ивайло Герасимов, за най-харесван дует Цветелина и Блаже Богев, най-харесван текстописец - Христина Димова

XII. Награда на Телевизия "Деймос"  за Вили Рай

XIII. Награда на ТВ "БЕЛАМИ" Сърбия - "Македонско хоро" - Раде Радивоевич, изп. Вили Рай

XIV. Награда на Кметство Равда - Вили Рай " Македонско хоро"

XV. Награда на община Тетевен - "В чуждата земя" дует Сабина Донева и Невена Пейкова(

XVI. Награди на муз. директор на Пирин Фолк  

- За най-добър текст - Христина Димова, д-р Недялка Турсунлииска
- За най-добър аранжимент - проф. Илчо Йованов, Раде Радивоевич
- За най-добра интерпретация - Вили Рай, Невена Цонева
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Откритие на Пирин Фолк - Сабина Донева, Велизар Илиев
- Лице на Пирин Фолк - Бриана

 

снимки: Община Сандански

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK