Турция е връчила дипломатическа нота заради проверките на границата

Снимка: БГНЕС

По-рано турски медии съобщиха, че България спира десетки пътнически автобуси на граничния пункт "Капитан Андреево"

Турция е връчила дипломатическа нота на България заради проверки на турско-българската граница на влизащи у нас пътнически автобуси, съобщи БНР.

Генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю е разговарял с ръководителите на пункта "Капитан Андреево" и се е срещнал и с пътници.

По-рано турски медии съобщиха, че България спира десетки пътнически автобуси на граничния пункт "Капитан Андреево" под предлог, че ги проверяват за контрабанда на стоки. Турските медии днес цитират думите на чакащите часове наред пътници на българската граница, които твърдят, че ги спират заради президентските избори в неделя.

Към 6.00 днес, 20 ноември, от Гранична полиция не съобщават за някакви извънредни ситуации на граничните пунктове за преминаване в и извън страната. Трафикът е нормален на всички пунктове, а интензивен само на Румънската граница.

БНТ обаче съобщава, че десетки автобуси, идващи от Турция, чакат и към момента на ГКПП "Капитан Андреево". БНТ също съобщава, че на пункта тече специализирана полицейска операция срещу контрабандата на Икономическа полиция, Агенция "Митници", НАП и Автомобилната администрация.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK