Фестивал „Балкански котел“ събира изпълнители и любители на балкански песни, танци и кухня в Банско

Първото издание на фестивала ще се проведе на 2 и 3 юли в планинския курорт

Фестивал на балканското веселие „Балкански котел“ събира изпълнители и любители на балкански песни, танци и кулинарни изкушения в Банско. Първото издание на фестивала ще се проведе на 2 и 3 юли в планинския курорт.

В подножието на Пирин планина си дават среща талантливи изпълнители от цяла България. Поканени са и участници от съседните балкански държави. Целта на събитието е да се превърне в пищна, шумна и атрактивна фиеста с темпераментни, пъстри и атрактивни балкански ритми, мелодии, танци, костюми, както и вкусни кулинарни изкушения.

Участието си във фестивала вече са потвърдили изпълнители от Варна, Пловдив, Бургас, София, Русе, Враца, както и певци, танцьори и инструменталисти от община Банско. Заявки за участие все още се приемат на имейл: [email protected]. Условията за участие са публикувани в сайта на организаторите www.myfestivals.bg.

Програмата на фестивала предвижда концерти, флашмоб, атрактивен шоу спектакъл на сцена, както и зрелищно лазерно шоу.

По същото време в Банско се провежда и панаир на занаятите, в който свои уникални изделия ще предложат на многобройните гости на града занаятчии и художници от цяла България.

Вкусни бански и балкански специалитети ще допълват атмосферата, за да превърнат фестивалните дни в незабравимо изживяване за всеки, който реши да прекара първия уикенд на юли в живописния планински курорт.

Ресторантите и хотелите в Банско предлагат за участниците във фестивала и туристите специални отстъпки в дните на фестивала.

Организатори на събитието на Продуцентска къща „ЕНИ филм“ и  Дани Лазер Шоу със съдействието на  община Банско.

След като стартира от Банско, фестивалът „Балкански котел“ има амбицията да представя балканската и по-специално българската култура и фолклор в различни европейски държави. Вече се подготвя организирането на фестивала в Полша и в Германия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK