Община Струмяни взе участие във Фестивала “С хляб, вино и песен“

Снимки: Община Струмяни

Дамите от Общинска администрация Струмяни подготвиха вкусна кулинарна изложба

Празник на Местната инициативна група „Струма – Симитли, Кресна, Струмяни“ се проведе за трети път в град Симитли. Мероприятията започнаха с представянето на офис на открито, в който жителите и гостите получиха по-подробна информация за Местната инициативна група и възможностите, които предоставя.

Празникът продължи с кулинарна изложба „Произведено в МИГ „Струма – Симитли, Кресна и Струмяни“ , в която се включиха местни производители от общините Симитли и Струмяни, които показаха традиционни ястия.

Дамите от Общинска администрация Струмяни подготвиха вкусна кулинарна изложба, като представиха традиционните български ястия – погачи, баници, кексове, традиционните за нашата община оризник и качамак с пръжки.

Специално за всички гости на празника на изложбата, бяха показани и ръчно изработени сувенири в битов стил от децата участващи в Лятната академия за деца на община Струмяни 2022 г. към Народно читалище „Будител-1997“, с. Струмяни.

Празникът продължи с изпълненията на участниците във фолклорния фестивал “С хляб, вино и песен“. С много настроение, хубави български народни песни и танци всички гости се веселиха до късните часове на деня.

Мероприятията по повод празника на „МИГ Струма – Симитли, Кресна и Струмяни“ продължават и днес 07.09.2022 г. с офис на открито и провеждане на тематичен форум “Инициативата интелигентни селища, като част от новата селскостопанска политика на Европейския съюз“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK