Откриха възрастна жена, загубила се в гората край Ракитово

Снимка: Pixabay

Искала да набере хубави гъби

Всичко започнало вчера в късния следобед, когато 76-годишната жена от Ракитово тръгнала в планината за гъби заедно със своя син и други близки. В района на местността „Блатца“ жената се отделила от групата и поела по пътека навътре в гората с намерение на открие хубави гъби. Тя обаче се забавила. Притеснени, нейните близки започнали да я търсят, но безуспешно. Около 20 ч. подали сигнал на телефон 112 в РУ-Велинград.

За не повече от половин час бил сформиран екип от служители на полицейския участък в Ракитово, пожарникари от РСПБЗН-Велинград, лесничеи от ДГС-Ракитово, и близки на жената. Те се разделили на няколко групи и започнали да претърсват района.

Ситуацията се усложнила допълнително, защото планинският терен не бил лек,  разразила буря, завалял пороен дъжд, съпроводен с гръмотевици. Пенсионерката не носила в себе си мобилен телефон, а здравословен проблем не й позволявал да говори и вика силно. За радост обаче имала в себе си малка свирка, която използвала, за да бъде чута. Така на около два километра навътре в гората, мокра до кости и изплашена,тя била открита от горски служител, който я транспортирал с джип и я предал на близките й.

Това е вторият пореден случай в рамките на една седмица на издирвани хора, загубили се в планината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK