Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и кметът на Белица Радослав Ревански откриха нова детска градина в Горно Краище

Снимки: ДПС

ДГ „Надежда“ е разположена в центъра на селото, предвидена е за две групи по 24 деца от 3- до 6-годишни

Кметът на община Белица Радослав Ревански и председателят на ПП ДПС Мустафа Карадайъ прерязаха лентата на дългоочакваната придобивка за жителите и малчуганите на с. Горно Краище.

Под ръководството на кмета Радослав Ревански, в рамките на една година в с. Горно Краище отвори вратите си нова детска градина „Надежда“. Разположена в центъра на селото на 600 кв. м разгъната застроена площ, новата сграда е на два етажа, предвидена за две групи по 24 деца от 3- до 6-годишни.

Първият етаж е с площ 300 кв. м. В него са разположени съблекалня, занималня, спално помещение за 24 деца, тоалетни и баня за децата, помещение за мръсната посуда, помещение за чистата посуда, лекарски кабинет, изолационно помещение до него, тоалетна за деца в неравностойно положение, помещение за чисто и мръсно бельо.

На втория етаж има съблекалня, занималня, спално помещение за 24 деца, тоалетна и баня за втората група, помещение за мръсната и пистата посуда, учителска стая, кабинет за директора

Детската градина е оборудвана до най-малкия детайл с перални, сушилни за дрехи, съдомиялни, стерилизатори. Оборудвана е с модерно обзавеждане за всяко дете, а за учителите са осигурени лаптопи и мултифункционални устройства за принтиране, сканиране и копиране.

Монтирано е парно отопление с котел на пелети, като на покрива е монтирана и слънчева инсталация за топла вода. Сградата изцяло отговаря на изискванията на РЗИ.

Детската площадка на двора е 100 кв. м. като цялата е налепена с ударопоглъщаща настилка. Монтирано е комбинирано съоръжение, люлка, две клатушки-пружинна и тип везна.

На официалната церемония по откриването освен председателя на ПП ДПС Мустафа Карадайъ присъстваха и д-р Хасан Адемов от ДПС, Ведат Хюсейн - областен председател ДПС, Бекир Бекир - общински председател на ДПС и кмет на с. Горно Краище, цялата листа кандидати за Народни представители на ДПС от 1-ви МИР – Благоевград, председателят на Общински съвет Белица Ахмед Ахмед, цялото общинско ръководство, кметовете на населените места от общината и местното население.

Качественото изпълнение на обекта се дължи на неуморния и компетентен труд на фирмата изпълнител NG Trend - Николай Славчев, техническия ръководител на обекта и на екипа на инж. Мария Мраценкова от общинска администрация Белица.

Детските мотиви по фасадата са направени от Дани Груйчев, който изписа надписа на СУ “Св. св. Кирил и Методий“ гр. Белица и ликовете на Светите братя.

Да е честита новата придобивка на хората от с. Горно Краище, община Белица!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK