Какви са предимствата на компютрите втора употреба

Снимка: kvantservice.com

Плюсове на компютрите втора ръка

В съвремието днес всички хора притежават компютърна техника. Това е така, защото живеем в дигитален свят и всичко е достъпно в електронен вид. 

Въпреки популярността на лаптопите, които представляват мини варианти на компютърната техника, използването на настолни компютри е все още факт особено когато те се употребяват за професионални или геймърски цели. Много бизнесмени твърдят, че притежанието на настолен тип устройства в офиса им дава повече сигурност и надеждност при изпълнение на бизнес целите им. Мощните устройства се състоят от части като монитор, компютърна кутия, както и PC периферия – клавиатура и мишка. 

Тъй като на пазара непрекъснато се появяват нови модели на известни марки, се оказва, че настолните устройства държат доста високи цени. Бюджетна алтернатива е закупуването на компютри втора употреба.

Плюсове на компютрите втора ръка

Напоследък все повече потребители залагат на настолни съоръжения втора употреба. Разчитайки на мнението на ползвателите, от онлайн магазин Kvantservice.com споделят предимствата ѝ:

  • По-ниски цени – появата на технологични новости е неспирен процес, което се дължи на бързия темп, с който се развиват технологиите. Това е и причина потребителите да търсят бюджетни варианти в лицето на използваните настолни станции;

  • Надеждност – оказва се, че по-старите модели, макар и втора употреба, са по-надеждни спрямо новите, защото качеството и издръжливостта им са изпитани във времето;

  • Разнообразие –  закупуването на компютърна техника втора употреба спестява много средства и дава възможност да получите по-широко разнообразие, без да се съобразявате с най-новите функционалности и тенденции на пазара.

Избор според нуждите

Доказан факт е, че техниката втора употреба е по-евтина спрямо чисто новите продукти. Въпреки това е добре да знаете, че компютрите на известните марки, макар и употребявани, държат по-висока цена. Това има своето обяснение – марковите устройства се характеризират с висока мощност, производителност и се избират за цели като gaming, бизнес услуги и други професионални дейности. Важно е, когато избирате настолни технически съоръжения, да го правите, като съблюдавате някои фактори:

  1. Операционна система –  най-предпочитаната е Windows. Това е така, заради достъпността на програмите, което е причина да търсите съоръжения с инсталиран и лицензиран Windows.

  2. Процесор – този компонент е важен за производителността на вашата машина. Дори и втора употреба, ако ще избирате компютъра си за високи цели, е добре да залагате на мощни процесори, гарантиращи висока производителност, а оттам и бърза работа.

  3. Хард диск – основно са два типа – HDD и SSD. Първият тип заема по- голямо място в машината, докато вторият прилича на флаш памет и се характеризира с повече издръжливост и по-малко място в компютъра.

  4. Захранване – за разлика от лаптопите, в които има батерии, тези части липсват при компютрите. Те се захранват с помощта на кабел, което ги прави предпочитани, тъй като потребителите не зависят от живота на батериите.

  5. Монитор – предлагат се различни екрани с различни инчове. Препоръчително е, ако ще стоите дълго време пред устройствата си, докато ги ползвате за игри или друга основно визуална дейност, да избирате по-големи инчове, за да се насладите на качествена нагледна информация.

При избор на техника втора употреба е добре той да бъде насочен към директните вносители, предлагащи гаранция между 6-12 месеца, както и следгаранционна поддръжка. От Квант сервиз предлагат безплатна доставка за района на София, както и са на разположение за поддръжка на устройството след изтичане на гаранционния период.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK