До края на седмицата внасят проекта за ремонт на Градската градина в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Стойността на договора е 186 870 лева без ДДС, а срокът за изпълнение е 70 дни

Проектът за ремонт на Градска градина в Дупница трябва да бъде внесен до края на тази седмица. Стойността на договора е 186 870 лева без ДДС, а срокът за изпълнение е 70 дни. Първите 10 от тях са предвидени за изготвяне на техническия инвестиционен проект. "Площта на градската градина е 17 451 кв. м.

Сред възложените дейности са почистване и фрезоване на тревни площи, затревяване, засаждане на разнообразна растителност. Ще се изгради автоматична поливна система с възможност за свързване към интернет, за да се командва и от разстояние.

Веднага след внасянето на проекта ще стартира съгласувателната процедура и издаване разрешително за строеж. Очаквам втората половина на месец октомври да стартират същинските дейности. В зависимост от климатичните условия ще се прецени кога да се извършва затревяването и засаждането - дали още тази година или през пролетта", коментира кметът на Дупница инж. Методи Чимев.

"Изпратихме възлагателно писмо и на фирмата, която трябва да извърши изграждането на нов тренировъчен терен на стадион "Бончук". В момента разрешаваме някои уточняващи въпроси. Предстои ни среща с изпълнителите, за да се запознаем подробно с дейностите и начина на работа.

Теренът ще бъде готов до края на тази година", заключи инж. Чимев. Стойността на инвестицията е 130 000 лв без ДДС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK