Последно заседание за 4-годишния си мандат проведе ОбС-Благоевград

Снимка: ОбС

Постановени бяха 52 решения

Общинският съвет в Благоевград препотвърди решението си и даде зелена светлина за изграждането на високо технологична зелена зона в парк „Македония“.

Общинският съвет проведе последното си редовно заседание за мандат 2019 – 2023 г.

Постановени бяха 52 решения.

Сред тях са:

Разгледана бе заповед на областния управител, с която връща решение № 413 от проведено заседание на ОбС на 25.08.2023 г., като незаконосъобразно.

С 29 гласа „за“, 4 „против“ и 2 „въздържал се“ съветниците приеха повторно решението си.

Общинският съветник Иван Ризов бе избран да попълни състава на Временната комисия за подбор на кандидати за съдебни заседатели за Районен съд – Благоевград.

На днешното редовно заседание местния парламент прие годишния отчет за изпълнение на бюджета, инвестиционната програма на Община Благоевград, сметките за средства от Европейския съюз, състоянието на общинския дълг и друга отчетна информация за 2022 година.

Съветниците приеха и бюджетна прогноза за периода 2024 – 2026 година на постъпленията от местни приходи и разходите за местни дейности.

Общински съвет Благоевград даде положителен вот и на предложението на Дейвид Арабаджиев – секретар на Община Благоевград, относно финансиране на процедури „Инвитро“ със средства от бюджета на Община Благоевград.

На днешното си последно редовно заседание съветниците гласуваха единодушно за присъждане на звание „Почетен гражданин“ на Благоевград на Стоян Петров Тончев, треньор по самбо, джудо и борба.

Радослав Тасков закри заседанието, като информира, че на 5 октомври ще бъде проведено тържествено заседание на местния парламент в зала „22-ри септември“ по повод празника на Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK