Спортисти от Благоевград протестираха

Снимка: Infomreja.bg

Мероприятието е самоинициатива на спортната общност в Благоевград

Стотици хора, сред тях треньори, родители и деца спортисти, се събраха, за да изкажат своето несъгласие относно намерението на ДНСК да затвори залите в парк „Македония“, в които се провеждат тренировъчни процеси.

Мероприятието е самоинициатива на спортната общност в Благоевград, съобщават от Общината.

"Сигурен съм, че има изход от тази ситуация и той никак не е труден, трябва само държавата да покаже воля, да покаже че иска да помогне и да даде шанс на бъдещето на България, на бъдещето на Благоевград и най-вече на бъдещето на всички тези деца", каза пред събралото се множество кметът Илко Стоянов.

„Щом сме тук, означава, че ни е грижа, а това е най-важното“, заяви Тодор Козладеров, председател на таекун-до клуб „Фолкън“ и треньор на националния отбор по таекуон-до.  

„Винаги сме искали не да ни помагат, а да не ни пречат. За съжаление спортната общност в Благоевград става жертва  на институционални действия и една безсмислена война. Всичко това може да се реши по напълно цивилизован начин и децата на Благоевград да тренират спокойно“, заяви Ясен Неделчев, представител на бейзболен клуб „Бизоните“.

По време на тазвечерното мероприятие спортната общност в Благоевград инициира и подписка в подкрепа на работещи спортни зали в парк „Македония“. Тя ще бъде представяна като част от кореспонденцията на кмета с всички институции, имащи отношение със случая. 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK