Студенти от три университета представиха модните си колекции в онлайн национално модно ревю

Снимка: ЮЗУ

Първа награда от Югозападния университет получи Ася Стоименова за колекцията й „Games”

За поредна година в рамките на Националния студентски фестивал на изкуствата се проведе модно ревю с конкурсен характер. Тази година събитието е посветено на 45-годишнината от основаването на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Във форума, който заради епидемичната обстановка в страната се проведе онлайн, участваха студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“, Националната художествена академия и Нов български университет.

Победителите в конкурса бяха определени от жури с председател проф. д-р Емил Куков от ЮЗУ „Неофит Рилски“ и членове: доц. д-р Яна Костадинова от НХА и доц. д-р Елена Тодорова от НБУ.

Първа награда от Югозападния университет получи Ася Стоименова за колекцията й „Games”. На второ място журито класира проекта „Бяло в бяло“ на младите дизайнери Кристиян Петков, Ралица Витанова, Вера Киор, София Донева и Добринка Казакова. Третата награда си поделиха Моника Станева с колекцията „Golden ratio“, Добринка Казакова с „Revolution“, Александър Кирчев с „Black&White“ и Мариела Будинова с колекцията „К19 в модата в седем аутфита“.

С първа награда от Нов български университет бе отличена Преслава Гавраилова за колекцията й „Back to eden”. Втора награда получи коллекция „Smog” на Ивет Коприварска”, а на трето място журито класира Ралица Георгиева с „Постаморфия“.

От Национална художествена академия първа награда получи колекцията „Регенерация“ на Мирослава Рачева. С втора награда бе отличена Стефани Гергова за колекцията й „Вдишай, издишай“. Третото място бе за Карина Алексиева, която представи “Within” и Мелис Салиева за колекцията „Крионика“

Поощрителна награда получи колекцията „Business woman“ на студенти от четвърти курс, специалност „Мода“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“, реализирана съвместно с ТПК „Нов свят“.

Колекциите на студентите от трите университета могат да бъдат разгледани в YouTube канала на университета.

За снимките по време на Националния студентски фестивал на изкуствата се погрижиха студентите от катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство“, под ръководството на техния преподавател гл. ас. д-р Крум Иванов и ръководителя на катедрата доц. д-р Клавдия Камбурова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK