Пловдивският кмет: Избран съм, не съм назначаван

Снимка: dnes.dir.bg

Така той отговори на Бойко Борисов

Избран съм от пловдивчани, не назначаван, за да ми се иска оставка. Това искане ми идва като гръм от ясно небе. Ще обмисля в следващите дни какво да направя. С тези думи кметът на Пловдив Здравко Димитров отговори на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано днес поиска Зико да се оттегли от поста си.

На партийна сбирка в града под тепетата Борисов коментира протестите от последните дни на феновете на два от пловдивските футболни отбора - "Локомотив" и "Ботев", свързани с недостатъчно финансиране на новите стадиони на клубовете. Според лидера на ГЕРБ, заради тези скандали партията търпи негативи, а Димитров си е взел отпуска.

"Категорично смятам, че дебатът за Пловдив трябва да се води с гражданите и в Общинския съвет, а не на партийни сбирки", отвърна обаче кметът, който спечели местния вот през 2019 г., издигнат именно от ГЕРБ.

Според Здравко Димитров ще е безотговорно да се остави градът на автопилот.

"Не съм забърквал бакии. От самото начало на мандата започнахме с много важни и трудни проекти като Водния цикъл, обектите по ОП "Региони в растеж", пробива под Гарата и бъдещето на Бетонния мост, които бяха фатално забавени от предшественика ми и вкарани в риск. Управлявам отговорно с всички сили и умения - мои и на екипа ми. Казусът със стадионите на "Ботев" и "Локомотив" не е мой или на Пламен Райчев. Всички искахме двата стадиона да се построят и всички бяхме наясно, че осигурените първоначално пари няма да стигнат. Някои хора обаче явно използват проблема с политически цели. Същото се случва и в дебата за Панаира. Аз имам план как да спася Панаира за Пловдив, и то с дипломация, а не с войни", каза още Димитров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK