Единствените разговори, които са водени с ДПС, се отнасят за конституционните промени. Това каза пред БНТ депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев. Той не е изненадан, че ДПС застават зад евроатлантическите политики.

На президента Румен Радев се отнемат лостовете да управлява еднолично, изтъкна той. Всеки коментар на държавния глава срещу съставянето на правителство е атака срещу демокрацията, по мнението му.

В преговорите за кабинет ГЕРБ били в позиция да искат всичко, според него. ПП/ДБ постъпили самонадеяно. Ние подкрепяме втория мандат, каза Георгиев. Отговорността за лицата в кабинета ще носят вторите в парламента. Той се надява на искреност от страна на ПП.

ГЕРБ не са в коалиция с ПП/ДБ. Искаме да осигурим едно спокойствие на държавата, подчерта Георг Георгиев. За да не се стигне до бъдещ нов хаос, партията решила да подкрепи втория мандат.

Рухнал митът, по мнението му, за близост между ГЕРБ и главния прокурор. Депутатът се надява прокуратурата да не разчита на клюки за "Барселонагейт". Трябва да се притесняваме от целенасочените опити за дестабилизация на страната, предупреди Георг Георгиев.

Не се е коментирало България да участва с жива сила във война, увери също той.