Затвор за рецидивист, шофирал след употреба на амфетамин в Дупнишко

Снимка: Infomreja.bg

Той вече има наложена присъда за държане на дрога от РС - Пазарджик

Наказание „лишаване от свобода” за срок от 1 година, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим, „глоба“ в размер на 1 000 лева и наказание лишаване от правото да управлява МПС за срок от 1 година, наложи Районен съд – Дупница, като призна подсъдим за виновен в управление на МПС след употреба на наркотични вещества – амфетамин.

Районен съд – Дупница, призна Т. Ш. / на 24 години, живущ в гр. Дупница, осъждан / за виновен в това, че на 18.07.2022 г. около 12:00 ч. на път Дупница - Кюстендил, управлява лек автомобил „БМВ“ след употреба на наркотични вещества „амфетамин“, установено с техническо средство „DRAGER DRUG TEST“ 5000.

Съдът привежда в изпълнение отложеното наказание, наложено на подсъдимия по НОХД на РС – Пазарджик, по одобрено Споразумение, влязло в законна сила на 10.06.2020 г., за извършено на 09.12.2019 г. престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК / за държане на високорискови наркотични вещества /, за което му е наложено наказание 8 месеца „лишаване от свобода“, чието изпълнение е било отложено за срок от 3 години, при първоначален „общ“ режим на изтърпяване на наказанието.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15 - дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2