Проверяват всички оръжейни заводи след инцидента в "Арсенал"

Снимка: Infomreja.bg

Проверката ще бъде възложена от шестте окръжни прокуратури в региона

Апелативна прокуратура–Пловдив разпореди да бъде извършена проверка по реда на надзора за законност във всички предприятия и места за производство и съхранение на оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия на територията на апелативния съдебен район, който включва областите  Пловдив, Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Смолян и Кърджали. Това става по разпореждане на Тодор Деянов, апелативен прокурор на гр. Пловдив.

Проверката ще бъде възложена от шестте окръжни прокуратури в региона – Пловдив, Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Смолян и Кърджали, на съответните контролни органи – дирекциите „Инспекция по труда“ и на Областните дирекции на МВР във връзка със спазване на нормите по Закона за здравословните и безопасни условия на труд и на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.   

Целта е да се установи спазват ли се условията и реда за провеждане на периодични обучения и инструктажи на работниците и служителите в тези предприятия по правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд, както и технологичните инструкции за работа с оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия. Ще се проверява и дали длъжностните лица изпълняват задълженията си по горепосочените два закона и издадените на тяхна база подзаконови нормативни актове. 

Срокът за приключване на проверката е едномесечен. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK