Постоянен арест за 25-годишен, разпространявал коноп в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София, в 3- дневен срок

Окръжен съд – Кюстендил, взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Е. С., на 25 години, като уважи внесеното искане за това на Окръжна прокуратура. Прокуратурата е привлякла Е. С. като обвиняем за това, че на 28-29 април 2022 г., в кв. Запад на гр. Кюстендил, в съучастие като съизвършител с 32- годишната А. М., без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите е държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – коноп / марихуана /, с общо тегло – 16 грама, на обща стойност 96 лв. Деянието и извършено в условията на опасен рецидив.

Окръжен съд – Кюстендил, счете, че от събраните по досъдебното производство доказателства към момента, в достатъчна степен може да се направи обоснованото предположение за съпричастност на задържаното лице към инкриминираните деяния, за които му е повдигнато обвинение.

То е за тежко умишлено престъпление. Съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление и да се укрие, предвид че е осъждан за държане и за държане, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, и е изтърпял ефективно наказание „лишаване от свобода“.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София, в 3- дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK