Обвиняем за катастрофа със загинала жена е предаден на съд

Снимка: Infomreja.bg, архив

Инцидентът е станал край врачанското село Оходен

Окръжна прокуратура – Враца, внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д.А., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 4, вр. ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 342, ал. 1 НК.

На 10.03.2020 г. обвиняемият Д.А. управлявал лек автомобил „Опел“ от гр. София за с. Алтимир. На предната седалка до него пътувала Н.И., която ден по-рано се върнала от Испания.

Около 13,50 ч. колата се движела по път в посока към гр. Оряхово, в участъка преди разклона за с. Оходен, област Враца. Времето било облачно, с нормална дневна видимост, а асфалтовото покритие на пътя било мокро.

В същия участък в обратна посока се движел друг лек автомобил - „Фолксваген“, с водач И.С. и пътничките Б.Б. и К.А.

Двете превозни средства се движели със скорост до 90 км/ч, в рамките на ограничението.

Излизайки от ляв завой, преди разклона за с. Оходен и намиращата се там автобусна спирка, обвиняемият Д.А. рязко навил волана наляво. Автомобилът му загубил напречната си устойчивост, завъртял се и продължил движението, навлизайки в лентата за насрещно движение. Последвал удар с другата кола. Водачът й се опитал да отклони автомобила си, но не успял да избегне сблъсъка.

Свидетели на пътния инцидент подали сигнал на телефон 112.

Пристигналият на място екип на спешна медицинска помощ констатирал смъртта на Н.И. Според заключението на вещото лице, тя получила съчетана травма – черепно-мозъчна, гръдна и коремна, довела до състояние, несъвместимо с живота.

На водача на „Фолксваген“ и пътуващата с него К.А. били причинени средни телесни повреди.

От изготвената по делото автотехническа експертиза е видно, че причината за настъпилото ПТП е поведението на обвиняемия, който нарушил правилата за движение.

В хода на досъдебното производство е било установено, че на Д.А. са налагани административни наказания за нарушения на Закона за движението по пътищата.

Предстои делото да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK