Съдят мъж за присвояване на чужди средства от управител на фирма в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg, архив

27-годишният мъж залагал чуждите пари в игрални зали

Районна прокуратура – Благоевград, е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Н.Ц. за извършени от него престъпления по чл. 206, ал. 1 и по чл. 209, ал. 1 от НК.

Двадесет и седем годишният Н.Ц. имал договореност с управителя на търговско дружество С.Ч. за извършване на услуги по закупуване на автомобили от чужбина срещу възнаграждение. За тази дейност му били предоставяни парични суми за заплащането на МПС и транспортирането им с товарен камион с платформа в България.

На 19.11.2019 г., в гр. Благоевград, обвиняемият получил от С.Ч. сумата от 6000 евро за покупка на конкретна марка автомобил от Германия, за което той подписал разписка. Вместо пътуването до чужбина, той посетил игрални зали в гр. Видин, където заложил дадената му сума.

След като я проиграл на залози обвиняемият се обадил на управителя и му заявил, че баща му починал, което не отговаряло на действителността. Н.Ц. поискал от него 1000 лева за погребението, която му била преведена.

През следващите дни на обвиняемия била преведена сумата от 5460 лева за закупуване и транспортиране на още един автомобил от чужбина. Въпреки това той не заминал, нито имал намерение да изпълни договорката, а решил да се разпореди с чуждите пари, като ги заложи.

С.Ч. разбрал, че Н.Ц. се намира в гр. Видин и го потърсил на адреса му. Там мъжът бил посрещнат от бащата на обвиняемия. Разбирайки, че е въведен в заблуждение, пострадалият депозирал жалба в полицията.

Предстои делото да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK