В Гоце Делчев обсъдиха публично актуализацията на бюджета за 2021 година

Снимка: Infomreja.bg

Приходите и разходите са в размер на 1 333 560 лева

Днес се проведе публично обсъждане на актуализация на бюджета за 2021 година в частта за приходите и разходите по Закона за общинската собственост. Информация по темата дадоха заместник – кметът по финанси Богдан Боцев, директорът на Дирекция „Общинска собственост“ Благомир Томов и Йорданка Ендрева – директор на Дирекция „Финансово – стопански дейности“.

В първоначалния план са заложени приходи в размер на 750 000 лева, а в актуалния – 1 333 560. Те идват преди всичко от урегулирани поземлени имоти и от такива с реализирано право на строеж, както и от внесено ДДС.

Продадени са 22 обекта на територията на бившата казарма.

Разходите са за погасяване на 4 инвестиционни кредита, които общината обслужва. Предвидено е една трета от тях да бъдат покрити от приходите по Закона за общинската собственост.

Средствата от кредитите са вложени за рехабилитация и реконструкция на улици в Гоце Делчев, Мосомище и Брезница, за доплащане строителството на детските градини в Буково и Лъжница, за реновиране на градините „Радост“ и „Калинка“ в Гоце Делчев, както и на Второ основно училище.

50 000 лева е цената на малогабаритен трактор за снегопочистване на тротоари, площади, паркове и тесни улици.

Условията на пандемия също се отразяват върху приходите и разходите. Таксите в общината не са увеличени. Хората все по-трудно плащат и затова общинското ръководство се стреми да балансира и да помага.

Заради ковид обстановката през миналата и настоящата година са усвоени по-малко от предвидените средства за дейности в областта на културата и спорта. Те се пренасочват съм социалните дейности и здравеопазването – за Домашния социален патронаж, дезинфекция, чистота. По-голяма е и помощта за МБАЛ „Иван Скендеров“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK