Затвор грози мъж, прегазил бездомно куче на улицата

Снимка: Infomreja.bg

Животното не е имало собственик

Районна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем Н.Д., на 52 г., за това, че на 24.12.2021 г., в с. Мало Конаре, обл. Пазарджик,  проявил жестокост към женско куче, порода „каракачанска овчарка“, на възраст около 2-3 години, на име Роска, и му причинил противозаконно тежко увреждане, изразяващо са в множество фрактури на таза. Престъплението е квалифицирано  по чл. 325б  ал. 2 т. 3 от Наказателни кодекс. Деянието е извършено на публично място. Установено е, че същия ден обвиняемият Н.Д. шофирал лек автомобил, марка  „Сузуки Гранд Витара“ и блъснал кучето на една от улиците в с. Мало Конаре. Животното не е имало собственик.

Под надзора на Районна прокуратура-Пазарджик по делото са проведени множество действия по разследването – разпити на свидетели, включително и на Н.Д при предявяване на обвинението, назначени и изготвени са ветеринарномедицинска и съдебно-оценъчна експертизи, извършени са огледи на местопроизшествие и веществени доказателства, приобщени са медицински документи. Предстои  вещото лице да представи резултатите от назначената видео-техническата експертиза, след което наблюдаващият прокурор ще се произнесе по същество. 

Наказанието, предвидено от закона за деянието, в което е обвинен Н.Д., е от 1 до 3 години лишаване от свобода и глоба от 2000 до 5 000 лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za