Рашков сезира зам.-главния прокурор за Гешев

Снимка: Б. Сарафов, Infomreja.bg

Това обяви на брифинг самият той

"Днес изпратих до заместник-главния прокурор Борислав Сарафов част от материалите, които министърът на правосъдието е подал срещу главния прокурор Иван Гешев за разгласяване на данни от разследващи устройства. Според мен има основание с този въпрос да се занимае Следствената служба".

Това заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков на брифинг след награждаването на директори на областни дирекции за добро изпълнение на професионалните им задължения.

"Надявам се, че в Следствената служба, където има доста качествени следователи с богата подготовка, ще проведат разследване и ще се отоговори на въпроса дали има извършено престъпление от главния прокурор или не", допълни той. 

"Ако се даде отрицателен отговор - какви ще са мотивите за това? Често напомням, че по два закона в нашата страна е забранено да се разпространяват данни от подлушващи устройства", коментира още службеният вътрешен министър. Той посочи, че Гешев или прокуратурата по негово нареждане са представили данните от СРС-та по "подреден начин, за да заблудят обществото" и допълни: "Аз съм поискал, каквото и решение да вземе Сарафов, да бъда уведомен за това".

На въпрос дали би приел министерски пост, Рашков посочи, че би се замислил, но при определени условия. /NOVA/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK