РС – Дупница, даде ход на делото за закана за убийство срещу Васил Капланов

Снимка: Infomreja.bg

Измениха мярката му за неотклонение в „Парична гаранция“

РС – Дупница, под председателството на съдия Ели Скоклева, с двама съдебни заседатели проведе разпоредителното заседание и даде ход по общия ред на делото, с обвиняем за закана за убийство Васил Капланов. Обвинението срещу подсъдимия е за престъпление по чл. 144, ал. 3 във вр. ал. 1 от НК / закана за убийство на пострадалия Димитър Недев/, извършено в курортен комплекс „Слънчев бряг“, община Несебър.

Съдът конституира като частен обвинител пострадалия Димитър Недев, като не прие за съвместно разглеждане в наказателното производство предявения от него граждански иск на стойност 10 000 лв., за неимуществени вреди в резултат на престъплението.

Съдът разгледа и депозирана молба от адвокат Ивайло Алексиев, с която иска изменение на взетата по отношение на Васил К. мярка за неотклонение „Домашен арест“ в по - лека такава.

Районен съд – Дупница, счита направеното искане за основателно, като изменя мярката за неотклонение от „Домашен арест“ в „Парична гаранция  в размер на 3 000 лв.“, нарушението на която мярка би довело до конфискуване на гаранцията.

„Подсъдимият  е задържан с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по настоящото производство  от  преди около една година,  в последствие тази мярка е изменена  в „Домашен арест“,  т.е. касае се  за един дълъг период от време,  през който на подсъдимия му е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“  и „Домашен арест“.

Действително обвинението е за тежко умишлено престъпление, но подсъдимият не  е осъждан, има постоянен  адрес,  няма данни,  че същият  ще се укрие и осуети провеждането на наказателното производство,  както  и че същият може да  извърши  и друго престъпление, с оглед  обстоятелството, че делото  е на фаза  съдебно  разглеждане“, се казва в мотивите на съдът.

Определението в частта, с която е изменена мярката за неотклонение, може да се обжалва и протестира в 7-дневен срок, считано от днес.

Районен съд – Дупница, насрочва делото за разглеждане в открито заседание по общия ред за 24.09.2021 г., от 10:30 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK