Окръжна прокуратура – Кюстендил, предаде на съд трафикант на марихуана

Снимка: Infomreja.bg

Откриха 17 пакета с коноп (марихуана) на стойност 17 040 лв.

С обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Кюстендил, 49-годишният гражданин на Северна Македония С.Д. е предаден на съд за контрабанда на наркотици. Извършеното от него престъпление е квалифицирано по чл. 242, ал. 2 от НК.

На 28.03.2021 г. С.Д. управлявал лек автомобил м. „Мерцедес“ от Северна Македония за България. Мъжът преминал паспортна проверка на ГКПП Гюешево и продължил към трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“. На митническите инспектори чужденецът заявил, че няма стоки, валутни ценности или забранени за пренасяне и държане вещи.

Видимо неспокойното му поведение, както и обстоятелствата, свързани с регистрацията на управляваното от него превозно средство и заявените от него намерения за пътуване до Турция, усъмнили митническите служители.

Автомобилът на С.Д. бил отклонен за щателна физическа проверка. В специален тайник, монтиран в резервоара между купето и багажника, били открити 17 пакета с коноп (марихуана). Общото количество на наркотичното вещество – предмет на контрабандата, е 4,260 кг. Стойността му, съгласно постановление на Министерски съвет за определяне на цени на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството, възлиза на 17 040 лева.

С.Д. е бил привлечен в качеството на обвиняем за извършеното от него престъпно деяние и задържан. През 2000 г. той е бил осъден в България за незаконно преминаване на границата, а три години по-късно и в Македония за търговия и пренасяне на наркотични вещества за Албания.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK