Министър Събев: Бързият транспорт с добър интернет ще започне да решава въпроса с демографията

Снимка: МТС

Това заяви той на среща със сдружението на областните управители на Русе

Министерството на транспорта и съобщенията ще съдейства за организиране на работна среща на заинтересованите страни по проекта за градска железница в Русе. Това заяви министър Николай Събев на среща със сдружението на областните управители на Русе. Домакини на срещата бяха управителят на областната администрация Анатоли Станев и заместник-областният управител Людмил Христов.

Бързият транспорт с добър интернет ще започне да решава въпроса с демографията в полза на малките селища и от тази гледна точка проектът за градска железница има моята подкрепа, заяви по време на срещата министър Събев.

Идейният проект за градска железница е одобрен от експертен съвет на Националната компания „Железопътна инфраструктура“, информираха представители на сдружението. Той предвижда използване до голяма степен на съществуващата инфраструктура.

Подобряването на свързаността е приоритет на правителството, като целта е едновременно да почне строителството и да се правя връзките с инфраструктурите на съседните страни, каза по време на срещата министър Николай Събев. Затова е необходим и втори мост при Русе, за да има високоскоростен влак Букурещ – Русе – София, добави той. Министърът бе категоричен, че тези планове трябва да се развиват в синергия, не само от едно министерство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK