ВМРО започва протести в защита на българския национален интерес в РСМ

Снимка: ВМРО

Протестните действия ще продължат с голям митинг-концерт на 11 май

ВМРО започва национална кампания в защита на българския национален интерес в двустранните отношения със Северна Македония.

Чрез редица протестни събития под надслов „Не предавай Македония“ членове и симпатизанти на Организацията излизаме на площада, за да покажем на управляващите, че интересите на България и на македонските българи не се заменят, не се търгуват и не се продават за визи и авиолинии и че историята на двете държави е обща. Защото Северна Македония няма място в Европейския съюз, докато не се отърве от коминтерновския модел на своята политика и не докаже, че ще гарантира правата на хората с българско самосъзнание. И никакви компромиси с това не са допустими нито сега, нито когато и да било, съобщават от партията.

Началото на мирните протестни действия в кампанията „Не предавай Македония“ ще бъде поставено от ВМРО на 4 май (сряда) в столицата. Събитието ще се проведе в рамките на целия ден на площада пред Министерски съвет в центъра на София, а денят не е избран случайно. Именно на тази дата се навършват 119 години от смъртта на един от най-големите защитници на българската кауза в Македония - Георги Николов Делчев. Протестните действия ще продължат с голям митинг-концерт на 11 май (сряда), отново в столицата, чието начало ще бъде в 18:00 часа. Кампанията на ВМРО „Не предавай Македония“ в защита на българския национален интерес ще продължи и с други организирани събития в цялата страна.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK