Предложение: Поредната обновена спирка в Гоце Делчев да бъде тази на улица "Яворов"

Снимка: Infomreja.bg

Добрата практика на Младежкото обединение в БСП среща подкрепата на гражданите

През 2021 година Младежкото обединение в БСП – Гоце Делчев, пое инициатива за обновяване на автобусните спирки в общината. И не просто да ги пребоядисва, а да рисува върху тях ликовете на видни българи. За това, разбира се, беше необходима намесата на художник и той беше открит в лицето на Димитър Сърбов, преподавател по изобразително изкуство в Първо основно училище.

И така, влизайки в града, хората виждат портретите на Гоце Делчев и Христо Ботев, които са съответно пред фирма „Орбел“ и на спирка „Бряста“. По-късно се появиха образите и на Васил Левски и Иван Вазов. Редом до всеки портрет е изписана мисъл на съответния велик българин.

Прави впечатление, че година и половина след обновяването на първите спирки те изглеждат така, като че ли току-що са боядисани и изрисувани. Явно е, че портретите респектират и никой не посяга да драска или да лепи върху тях.

Надяваме се, че доброто дело ще продължи. Със спирката пред централния вход на парка например. Макар и поставена скоро, тя е облепена с предизборни плакати, отдавна изпокъсани. На тази спирка чакат много хора, тъй като тук спират повечето автобуси за близките села.

Спирката се намира на улица „Пейо Яворов“ и затова на нея би трябвало да се вижда портретът на поета, 145 години от рождението на когото отбелязахме преди дни. Още повече, че той е първият кмет на град Гоце Делчев.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Младежко обединение в БСП, Гоце Делчев
Снимка: Младежко обединение в БСП, Гоце Делчев
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK