Донев: Всеки политически играч атакува служебното правителство от покрива на своята "къща от карти"

Снимка: МС

„Ние сме служебна власт. Как ни наричат е без значение", заяви премиерът

„12 дни преди 2 април можем да заявим ясно пред обществото, че сме готови за изборите. Готови ли са обаче участниците в изборите за отговорните дни, които предстоят след втори април“. С тези думи премиерът Гълъб Донев откри днешното редовно заседание на кабинета, съобщават от Министерски съвет.

„Сега изглежда лесно – всеки политически играч атакува служебното правителство от покрива на своята "къща от карти". Волно или неволно ни въвличат в предизборната игра, за съжаление, често с небивалици и лъжи“, акцентира Донев. По думите му ежедневно се налага да се поправят изкривени интерпретации за решенията на служебното правителство.

„Ние сме служебна власт. Как ни наричат е без значение – техническо, временно или назначено правителство. Друго е важно и ще го припомня, защото често удобно се забравя: в последните месеци държавата се управлява от служебно правителство заради неспособността на 48-ото народно събрание да създаде редовна власт“, категоричен бе премиерът Донев.

Затова и България е изправена пред поредни парламентарни избори. „Очакванията на всички ни са политическите сметки да включват и мисъл за следизборните дни, когато избраните в 49-ото народно събрание ще взимат решения за общото ни бъдеще в България“, посочи Гълъб Донев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK