Сръбски автобус с деца катастрофира на „Тракия”, има много ранени

Снимка: BG VOICE

Инцидентът е станал на 217 км в посока София

Автобус със сръбска регистрация, превозващ деца, катастрофира на АМ „Тракия”. Има ранени. Инцидентът е станал на 217 км в посока София, до Стара Загора. Това съобщи за NOVA Станимир Станев, заместник-главен секретар на МВР. И добави, че според първоначалната информация, пострадалите са най-малко 10, но няма данни за тяхното състояние.

Автобусът, който пътувал към Белград, се е обърнал на една страна в канавката, като десетки метри от мокрия банкет са изровени. Децата се прибирали към родината си след участие във фестивал в Несебър.

Станимир Станев заяви, че все още не може да коментира причините за жестоката катастрофа. Ясно е само, че настилката на магистралата е била мокра.

На мястото са пристигнали линейки, пет екипа на пожарната и пет - на МВР. Много от преминаващите коли са спрели и десетки хора са се притекли на помощ на пострадалите. Всички те са извозени до Университетската боница в Стара Загора, потвърди за NOVA директорът на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев.

По негова информация най-малкото хоспитализирано дете е на 6 години, а най-голямото - на 17. Четири от приетите деца са изпратени на скенер. Един от възрастните ранени е със сериозна травма на крака и вероятно ще се наложи ампутация. 

Свидетел на случилото се, които също е помагал на пътниците в автобуса, каза за NOVA, че всички качени в линейките са били в съзнание. Имало дете и двама възрастни, които обаче били във видимо по-тежко състояние.

"Не пожелавам на никого да вижда подобна гледка - плачещи деца, целите в кръв", сподели още Теодор. И допълни, че чул една от ръководителките на детската група да казва, че в автобуса са пътували 48 души. Жената разказала още, че не е имало коли, които да са попречили на движението на автобуса и той сам се е преобърнал в канавката.

С цел за осигуряване на проходимост за спешните екипи при Сливен е създадена организация за спиране на движение в участъка от пътен възел „Нова Загора“ до пътен възел „Стара Загора“.
Има и обходен маршрут: Нова Загора – Стара  Загора; Околовръстен път на Стара Загора и се включва в АМ „Тракия“ при пътен възел „Стара Загора“ в посока София. Движението в района се регулира от екипи на Пътна полиция.

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев екип от следователите от Националната следствена служба заминават за мястото на пътния инцидент край Стара Загора, за да започнат следствени действия още тази нощ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK