СУ "Св. св. Кирил и Методий" в Сатовча също отбеляза Деня на планетата Земя

Снимки: СУ "Св. св. Кирил и Методий" - Сатовча

Инициативите обхванаха и малките, и големите ученици

"Не сме получили природата в наследство от родителите си, а сме я взели назаем от децата си!" Тази индийска мъдрост припомниха вчера организаторите на инициативите, проведени в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Сатовча.

В навечерието на Деня на Земята деветокласниците и десетокласниците от училището засадиха липи в детския парк, намиращ се в края на селото. Ученици от 9. клас участваха в залесяване на терен за иглолистни дървета. Тази дейност те извършиха със съдействието на Общинска администрация – Сатовча.

Петокласниците също намериха начин да се присъединят към отбелязването на празника, макар и дистанционно. Те направиха презентация, с която категорично изразиха позицията си, че трябва да пазим планетата така, както пазим здравето си.

А най-малките ученици бяха най-активни в писането на послания за опазване на околната среда върху „листа“, с които след това „озелениха“ сухо дърво, поставено във фоайето на училището.

Ръководители на ученическите изяви бяха старши учителите по химия и опазване на околната среда, география и физика - Н.Бурова, Б. Хаджиева и С.Адамова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK