Доц. д-р Фатима Сапунджи е сред най-добрите учени в класацията на Станфордския университет

Снимка: devstyler.bg

Сапунджи е част от екипа на ЮЗУ

Станфордският университет публикува класация на най-добрите учени според влиянието им върху развитието на световната наука през предходната година. В първия 1% на  годишната класация за 2020 г. има 19 български имена. Общо 48 са българските учени в първите 2%. Сред учените с влияние върху световната наука през 2020 г. е доц. д-р Фатима Сапунджи, преподавател в катедра „Комуникационна и компютърна техника и технологии“ в Техническия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“.  

Доц. Сапунджи е автор на една монография, на повече от 50 научни публикации, като по-голяма част от тях са индексирани в световните бази данни Scopus и Web of Science. Участвала е в десетки национални и международни научни форуми. Научните интереси на доц. Сапунджи са в областта на компютърните науки и биоинформатиката.

Списъка на българските учени в класацията на Станфордския университет за влияние върху световната наука през 2020 г. можете да видите тук. 

 

КОМЕНТАРИ

Watch Hot12:54 - 21.11.2021
Какво е постигнала, разработила в какъв екип и за какво е работила, какви научни реслизаций и постижения е създала, какво е патентовала и допринесла в световната наука????.....
Само питам02:28 - 21.11.2021
Фатмето кога стана калайджия, кога и почерня задника?
Duni11:29 - 19.11.2021
Поздравления!!! Освен че е умна, тя е и прекрасен човек. Радвам се от сърца на успехите й.
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK