Престижни награди за ДЮТА „Кюстендилче“ от XI Световен шампионат по фолклор

Снимки: ОДК

От 19 до 29 август на сцените в градовете Несебър и Поморие се изявиха над 1000 участници от повече от 60 фолклорни групи

Танцьорите от ДЮТА „Кюстендилче“ към Обединен детски комплекс с художествен ръководител Рангел Маджарски се представиха отлично в XI Световен шампионат по фолклор „World Folk“ 2021. Те завоюваха първо място – златен медал в категория „Фолклорни танци – съвременна хореография“ и бяха номинирани за Голямата награда на шампионата „Златен Орфей“. ДЮТА получи и Наградата на кмета на община Несебър.

Организатор на форума бе „Евро фолк Академи“, а домакини – Община Несебър, курортен комплекс Слънчев бряг, Община Поморие и НЧ „Просвета 1888“ – гр. Поморие. Шампионатът се реализира под патронажа на Националната комисия на България за ЮНЕСКО и в рамките на Музикални празници „Евро фолк“, които се провеждат под егидата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали – ЕАФФ – партньор на ЮНЕСКО по Конвенцията за нематериално културно наследство. Мотото на тазгодишното издание на конкурса бе „Фолклорът за едно по-добро утре!“.

От 19 до 29 август на сцените в градовете Несебър и Поморие се изявиха над 1000 участници от повече от 60 фолклорни групи  от Беларус, Босна и Херцеговина, България, Индия, Иран, Казахстан, Китай, Латвия, Малайзия, Молдова, Русия, Тайван, Узбекистан, Унгария и Хърватска.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK