Благоевград бе домакин на турнир по шоудаун

Снимки: Община Благоевград

20 състезатели от 5 спортни клуба в страната премериха сили в турнира

Двудневен турнир по шоудаун, организиран от Спортен клуб “Достоен живот” и с подкрепата на Община Благоевград, се проведе в зала „Орфей“ в парк „Македония“. 20 състезатели от 5 спортни клуба в страната премериха сили в турнира.

При много оспорвани срещи медалисти при жените са: 1 място - Бехие Ахмед от СКИ “Витоша” - София, 2 място - Анжела Секулова СК “Достоен живот” – Благоевград и 3 място - Виктория Лазарова от СК „Достоен живот“ – Благоевград.

При мъжете на първо място се класира Теодор Стоянов от СКИ “Витоша” - София, 2-ри е Даниел Гюлов от “Пазарджик” и 3 място е за Николай Живков “Витоша” – София. Директор „Култура, спорт, туризъм“ в Община Благоевград Силвия Домозетска връчи наградите на победителите и поздрави всички състезатели, показали борбен дух, силна воля и много други умения и способности.

Шоудаунът е спорт за незрящи и хора с нарушено зрение, може да се оприличи на тенис на маса. За разлика от тениса на маса, ударите при шоудауна се правят с бата. Топчето е по-голямо, то се търкаля по масата и издава специфичен шум, по който незрящите се ориентират къде се намира то. Размерите на масата са 365 см на 120 см.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK