Въоръжен мъж уби 8 души в мол в Тексас

Снимка: БТА

Нападателят е ликвидиран от полицията

Полицията в Далас продължава разследването си по стрелбата пред оживен търговски център в град Алън, при която бяха убити 8 души.

Само в събота от стрелби в щатите Тексас, Калифорния и Мисисипи  убитите общо са 11 човека, а ранените са най-малко 20, пише БНР.

Истинска трагедия е случилото се в Търговския център на Алън близо до Далас в щата Тексас. Предполагаемият стрелец, чието име все още не се съобщава, е открил огън и на място  са застреляни 7 души, а друг починал в болница.Най-малко 7 са ранени. Едната от  жертвите  е дете на 5-годишна възраст.

Стрелецът е убит от органите на реда. Според полицията той е действал сам и не се съобщава какви може да са мотивите за действията му, но очевидци разказват, че е имало най-малко 30 изстрела.

Губернаторът на Тексас Грег Абът заяви, че е готов да предложи "пълна подкрепа".

Представител на Белия дом заяви, че президентът Джо Байдън е информиран за стрелбата в Търговския център, следи отблизо ситуацията и се е свързал с местните власти, за да предложи подкрепа.

Жертви на стрелби имаше и в други два щата. В  Чико, Калифорния, 6 души са простреляни по време на голямо градинско събиране през нощта. Всички пострадали са на възраст между 17 и 21 години. От тях едно  момиче е починало.

В Оушън Спрингс, щата Мисисипи, по време на стрелба в ресторант  момче в юношеска възраст е застреляно, а шестима други са ранени.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK