Повдигнаха обвинение на турчин, хванат с недекларирана валута за 293 374 лева

Снимка: Infomreja.bg

Действията по разследването на бързото производство продължават

Районна прокуратура-Хасково - Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство В.А., на 27 г., турски гражданин, за това, че на 28 май 2023 г. на ГКПП-Капитан Андреево при излизане от България за Турция не изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата на страната, която е външна граница за Европейския съюз, и стойността на паричните средства е в особено големи размери. Престъплението е квалифицирано по чл.251, ал.1 от Наказателния кодекс, съобщават от държавното обвинение.

На 28 май 2023 г. на ГКПП-Капитан Андреево за излизане от България в посока към Турция пристигнал товарен автомобил с турска регистрация, управляван от В.А. Той пътувал от Германия през България и Турция за Ирак. При извършена проверка на ремаркето на автомобила от външната му страна, в хладилен агрегат, митническите служители от Териториална дирекция "Митница Бургас" при Агенция „Митници“ открили недекларирана валута в размер на 150 000 евро.

Недекларираните парични средства са с обща равностойност около 293 374 лева. Действията по разследването на бързото производство продължават под надзора на РП-Хасково и ще приключат в законния срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK