Телефонна измама от името на ЕНЕРГО-ПРО

Снимка: Infomreja.bg

Измамниците се представят за служители на компанията

Телефонна измама от името на ЕНЕРГО-ПРО сигнализират клиенти на дружеството.

Сигналите са от жители на Варна, които са получили телефонни обаждания от неизвестни лица от скрит номер. Измамниците се представят за служители на компанията и уведомяват за манипулиран електромер, засечена кражба на ток и предупреждават, че ще изпратят екип, като съответно за "услугата" изискват пари от клиентите.

От ЕНЕРГО-ПРО подчертават, че дружеството няма практика да се обажда на своите клиенти по телефона за извършване на услуга, освен в случаите, в които те имат подадено в компанията писмено заявление за услуга по ценоразпис. В тези случаи номерът от служител на компанията никога не е скрит и обикновено обаждането е от националния телефон на електроразпределителното дружество 0700 16161. Заплащането на заявените услуги е възможно единствено в Центровете за обслужване на клиенти на ЕНЕРГО-ПРО.

Дружеството съветва клиентите да следват само официалните канали на комуникация с ЕНЕРГО-ПРО и при съмнение за злоупотреба с името на компанията незабавно да сигнализират на денонощния телефон 0700 161 61 или да се обърнат към органите на реда. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK