Министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов е на работно посещение в Гърция

Снимка: МП

Той се срещна с гръцкия си колега Костас Циарас в Атина

Министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов се срещна с гръцкия си колега Костас Циарас в Атина. Проф. Стоилов е на работно посещение в Гърция.

Двамата обсъдиха възможностите за развиване и задълбочаване на сътрудничеството между двете ведомства, както и теми от общия дневен ред на двете държави

Проф. Стоилов и Циарас разговаряха и за взаимодействието на изпълнителната власт с висшите съдебни съвети в двете страни.

След срещата с гръцкия си колега, министър Стоилов проведе работен обяд с проф. Спиридон Флогаитис, директор на Европейската организация по публично право и проф. Георгиос Кремлис, съветник на министър-председателя на Република Гърция.

Бяха обсъдени възможностите България и български експерти да участват по-пълноценно в работата на Европейската организация по публично право, като това може да се случи и чрез създаване на представителство на организацията у нас.

Програмата на министър Стоилов продължава с участие в заседание на Общото събрание и Борда на директорите на Европейската организация по публично право.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK