Гешев изпрати писмо до Рашков и ДАНС, иска гаранция за честни избори

Снимка: Infomreja.bg

Създаването на Междуведомствено звено цели да подобри организацията

Иван Гешев изпрати до служебния заместник министър-председател по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи Бойко Рашков и до председателя на ДАНС Пламен Тончев писмо с предложение за създаване на Национално междуведомствено звено във връзка с предстоящите избори за президент и за Народно събрание на 14 ноември 2021 г.

Създаването на Междуведомствено звено цели да подобри организацията за гарантиране на политическите права на гражданите и за законосъобразно провеждане на изборите. Работата на тази структура е показала (в период от повече от 10 години) трайно добри резултати и практики, които са изцяло в интерес на българските граждани. Обхватът на действие на Междуведомственото звено ще е от деня на откриване на предизборната кампания (15.10.2021 г.) до 30 дни след официалното обявяване от ЦИК на окончателните резултати от изборите.

Споразумение за създаване на такова звено за предсрочните парламентарни избори на 11 юли 2021 г. бе подписано само с ДАНС.

Ръководството на Прокуратурата на Република България потвърждава ангажираността си за активно взаимодействие между институциите с цел гарантиране провеждането на честен и прозрачен вот и споделя убеждението, че само със съвместните усилия на всички правоохранителни и правоприлагащи институции в рамките на функционалната им компетентност могат да бъдат постигнати очакваните от българското общество резултати.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK