Студенти и докторанти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ премериха сили в турнир по тенис на корт

Победителите в турнира, снимки: ЮЗУ

Първо място спечели Александър Гошев, студент в четвърти курс, специалност „Информационни системи и технологии“

Турнир по тенис на корт за студенти и докторанти се проведе в новата спортна зала на университета, изградена по проект „Насърчаване и повишаване на мобилизацията на младежта – културно наследство и спортна валоризация“ с акроним PROMO-YMC(H)A по  програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция-България 2014-2020.

Спортното събитие бе открито от ректора на университета проф. д-р Борислав Юруков. Той отбеляза, че модерната зала дава възможност за провеждане на разнообразни спортни събития – от учебни занятия до реализирането на състезания като Купа „Дейвис“.

Проф. Юруков подчерта, че залата отговаря на всички съвременни изисквания за провеждането на турнири от най-високо ниво. Ректорът пожела на участниците да печелят много купи, да продължават да спортуват и да се развиват, за да поддържат здрав дух в здраво тяло.

В надпреварата, която е част от дейностите по проекта, участваха студенти и докторанти от Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Първо място спечели Александър Гошев, студент в четвърти курс, специалност „Информационни системи и технологии“. На второ място се класира третокурсникът от специалност „Спорт“ Мартин Илиев. Третото място бе за Елена Секулова, обучаваща се в магистърската програма „Счетоводно-финансов мениджмънт“, и Адриан Айков, студент в първи курс, специалност „Физическо възпитание и спорт“.

Спортните събития в Югозападния университет „Неофит Рилски“ продължават и утре – 8 юни 2022 г. В 09:30 ч. в новата закрита спортна зала ще стартира турнир по баскетбол.

 

Мартин Илиев и Александър Гошев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK