Представители на Държавния университет на Молдова на работно посещение в ЮЗУ

Снимка: ЮЗУ

Преподавателската дейност по проекта включваше лекции пред студентите

Деканът на Факултета по журналистика и комуникационни науки доц. д-р Виктория Буликану, проф. д-р Джорджета Степанов – член на комисията за университетско управление и институционално развитие и доскорошен декан на факултета, доц. д-р Мариана Таку – ръководител на катедра „Теория и практика на журналистиката“ и д-р Наталия Берегой – ръководител на Център за обучение и началник отдел „Комуникации и международни отношения“ в Телерадио-Молдова осъществиха 5-дневна Еразъм+ мобилност в Правно-историческия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ в периода 9-15 май 2022 година.

Представителите на Държавния университет на Молдова проведоха работни срещи с декана на Правно-историческия факултет доц. д-р Николай Марин, заместник-декана проф. д-р Габриела Белова-Ганева, ръководителя на катедра „Връзки с обществеността“ доц. д-р Николай Попов и преподаватели от приемащата катедра. По време на срещите бяха обсъдени възможностите за реализиране на бъдещи съвместни проекти. 

Преподавателската дейност по проекта включваше лекции пред студентите от специалност „Връзки с обществеността“. Сред важните теми, които бъдещите PR специалисти обсъдиха с доц. д-р Буликану, беше въпросът за конфликта на интереси в журналистическата дейност в Република Молдова. Д-р Наталия Берегой, началник отдел „Комуникации и международни отношения“ в националния аудиовизуален обществен оператор на Република Молдова – Телерадио-Молдовa, представи пред студентите на Правно-историческия факултет цялостния процес и отделните етапи по проучване на аудиторията за стартиране на нов медиен продукт – детската медийна платформа Zuper.md.

Представителите на Факултета по журналистика и комуникационни науки пристигнаха в България само ден след завръщането от Република Молдова на четирима преподаватели от катедра „Връзки с обществеността“ на Правно-историческия факултет, които в продължение на една седмица бяха участници в Еразъм+ дейност. Международното академично сътрудничество между ЮЗУ „Неофит Рилски“ и Държавния университет на Молдова се осъществява по проект, разработен от гл. ас. д-р Милена Янкова в рамките на програма Еразъм+, Ключова дейност 107 – мобилности между програмни и партниращи страни, финансиран от Центъра за развитие на човешките ресурси на Република България. Проектът постави стабилна основа за бъдещо сътрудничество между двата университета. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK