Даяна Димитрова от СКГ „Велбъжд” е спортист на годината на Кюстендил

Снимки: Община Кюстендил

Отбор на годината е Ансамбъл девойки старша възраст- Клуб по художествена гимнастика „Велбъжд”

За 22-ри път Oбщина Кюстендил, съвместно с „Дарик радио“, организират анкетата за избор на „Спортист на Кюстендил 2021“, както и за най-добър състезател от всеки спортен клуб и най-добър отбор.

През 2021 година Даяна Димитрова печели 27 медала от държавни и международни турнири. Треньори на Даяна Димитрова са Валя Машова и Елена Близнакова.

На второ място в престижната класация е Тодор Настев  от СК „Дарис „Кюстендил”. Третият също е състезател по карате - Юлиян Захариев от спортен клуб „Чикара- ли”.

Титлата отбор на годината грабна Ансамбъл Девойки старша възраст - Клуб по художествена гимнастика „Велбъжд”. Та са държавни шампионки за 2021г. в най-високата категория в художествената гимнастика – категория Елит, в конкуренцията на 21 отбора от страната.

Отличените спортисти получиха плакети и парични награди, и от кмета на община Кюстендил Петър Паунов на официална церемония в новоремонтираната зала по баскетбол на стадион "Осогово". Те бяха наградени за спортните си постижения и от рекламодатели и дългогодишни партньори на Дарик радио.

На церемонията златната медалистка от Олимпийските игри в Токио - Ерика Зафирова и нейната треньорка Валя Машова получиха плакета  „Почетен гражданин на Кюстендил” от кмета Петър Паунов.

„Искам да благодаря за усилията и труда, които положихте през тези две тежки години, което се равнява на героизма на лекарите, които се грижиха за нас през тези две години. Създавахте емоция, която ни крепеше, че този свят ще заживее отново по един нормален начин.Резултатите ви за достойни за гордост.

Приемете искрените ми благодарности и уверението, че каквото е по силите ни ще продължим да извършваме и подкрепяме вашата дейност и да създаваме колкото е възможно по- добри условия. Надяваме се следващата стъпка да бъде с обновяване на пистата, която от дълги години е в тежко състояние. Разбира се голямата ни цел е многофункционална зала за Кюстендил и за всички вас“, заяви по време на награждаването на Спортист на Кюстендил кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Зам.-кметът Светослав Василиев и областният управител инж. Александър Пандурски  връчиха наградите на най-добите спортисти според номинациите на клубовете.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK