Интензивен трафик на Кулата

Снимка: Infomreja.bg, архив

Всички влизащи в Гърция трябва да имат предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код

Интензивен е трафикът на ГКПП "Кулата" на вход и изход за леки автомобили, съобщават от МВР.

Възстановено е от гръцките гранични власти преминаването на леки автомобили и автобуси през ГКПП „Маказа“/ „Нимфея“. През пункта в двете посоки се пропускат автомобили до 3,5 тона само от 7 до 23 часа.

Всички влизащи в Гърция трябва да имат предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код. 

На ГКПП „Кулата“/“Промахон“, ГКПП „Маказа“/„Нимфея“и  ГКПП „Орменион“, съпределен на българския ГКПП "Капитан Петко войвода", българските граждани, пътуващи с леки коли и автобуси, трябва да представят отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция, или сертификат за ваксинация срещу COVID-19, направена преди не по-малко от 14 дни.

Сертификатът трябва да е на английски език, да е издаден от оторизирана медицинска служба, да съдържа данни за датите на поставяне на ваксините и вида им. 

Пътуващите могат да представят и сертификат или положителна диагноза по метода PCR или антиген в продължение на  2 до  9 месеца от датата на заболяването, посочена в него, който е издаден от оторизиран орган в съответствие с националното законодателство на английски, френски, немски, италиански, испански или руски език.

На ГКПП „Промахон“ , ГКПП „Нимфея“ и ГКПП „Орменион“ представители на гръцките медицински власти извършват бързи тестове на влизащи в Гърция.

Не се изисква отрицателен PCR тест за лица под петгодишна възраст.

На  ГКПП „Ексохи“, съпределен на българския ГКПП "Илинден", гръцките власти пропускат от 7 до 23 часа само товарни автомобили с един или двама водачи.

През ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Златоград“ гръцките власти не пропускат превозни средства и пешеходци . 

Настоящите мерки ще важат до 14.06.2021 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK